voorzijde

Vernieuwing bijeenkomstgebouw in Enschede, 2019-2021

Lees meer...

Voor het Apostolisch Genootschap hebben we het bouwkundig en interieur-ontwerp gemaakt voor de vernieuwing van de plaats van samenkomst in Enschede-Zuid. Door de entree te verplaatsen en de gevel van de laagbouw te voorzien van een nieuwe huid met daarin mooie grote glasopeningen, hebben we de relatie tussen gebouw en omgeving versterkt. En vanuit deze nieuwe entree ontstaat een meer vanzelfsprekende, heldere routing die eindigt in de vernieuwde grote zaal. Alle ingrepen zijn er op gericht het gebouw opener en transparanter te maken en zo de gewenste vernieuwing in gebruik en beleving te vinden, maar zij zorgen ook voor een forse verduurzaming.

En soms is het voor zo’n vernieuwende ingreep nodig om (beperkt!) te slopen.

Het gebouw is in 2021 in gebruik genomen.

Verberg