Rabobank regio Den Haag terug naar de Kerklaan in Rijswijk, 2018

Lees meer...

Terrena Architecten heeft voor de Rabobank regio Den Haag het monumentale pand aan de Kerklaan in Rijswijk getransformeerd tot een bankwinkel. De locatie is geen onbekend gebied voor de Rabobank; in het verleden was het volledige pand in gebruik als kantoor. Naar verloop van tijd werden deze werkzaamheden verplaatst naar een andere locaties in Rijswijk en omstreken, waardoor alleen nog de geldautomaten van de Rabobank achterbleven. In 2017 is besloten weer terug te gaan naar deze prachtige binnenstedelijke locatie in de vorm van een bankwinkel.

Het ontwerp van de nieuwe bankwinkel maakt optimaal gebruik van het daglicht dat zowel via de voor- als achtergevel het gebouw binnentreedt. Alle adviesruimten en back-office gebieden zijn rondom de bankhal gesitueerd. Het gevolg hiervan is dat de indeling in één oogopslag duidelijk is. De bankhal heeft een ruime opzet waardoor deze zowel de voorzijde van het gebouw met de achterzijde verbindt. Gevolg hiervan is dat een lichte en aangename ruimte is ontstaan met een uitnodigt karakter.

Uniek aan deze locatie is de enorm korte bouwperiode van slechts zes weken. In deze periode is de gehele begane grond van constructieve aanpassingen tot de laatste bureaustoel aangepakt.

Verberg