Nieuwe werkruimte: heb je daar een architect voor nodig?

Ineens heb je een helder moment.
Je kijkt om je heen en ziet de ruimte hoe die is.
De lichtval, de inrichting, de dynamiek.

En je denkt: dit past niet meer.

De plek waar je bent gestart, hard hebt gewerkt en successen hebt gevierd, kan plotseling voelen als een oude jas die je voor de zoveelste winter van zolder haalt. Want organisaties groeien, net als mensen. Soms zelfs ontgroeien. Dan is het tijd voor iets nieuws.

Door verandering leer je jezelf kennen

Zo’n 50 jaar was het kantoor op de Straatweg in Rotterdam-Noord onze basis. We werkten er met plezier aan projecten voor en mét klanten. Tot ook wij zo’n helder moment hadden. We keken kritisch naar onszelf: het kantoor was al lang geen visitekaartje meer. Al helemaal niet voor wie zich ruimtelijk ontwerpers noemen met oog voor detail.

We hadden behoefte aan een nieuwe indeling, én een nieuwe locatie.

Een leerzame tijd brak aan. We waren klant en opdrachtnemer in één. Het is voor ons belangrijk om architectuur in dienst te stellen van de gebruiker, de mens. Waar we normaal gesproken veel tijd investeren in het achterhalen van de behoefte van de klant, zaten we ineens met onszelf om tafel.

Wat wilden we nu eigenlijk?

Tja, daar vraag je wat

We wilden in ieder geval een plek waar je Rotterdam kunt zien, voelen en meemaken. Maar ook een locatie waar we gefocust konden werken. Midden in de dynamiek van de metropool, en tegelijk aangenaam en toegankelijk.

We bezochten verschillende plekken in de stad, aan beide zijden van de rivier die Rotterdam bindt en scheidt. Toch vonden we de plek juist in de rivier, op het Noordereiland. Tussen Noord en Zuid, tussen de Willemsbrug en de Erasmusbrug, tussen de hoogbouw van de Maasboulevard en die van de Kop van Zuid.

Hoe imponerend de omgeving ook is, onze deur opent naar een mooi pleintje met een haast dorpse sfeer en rust. Met gewone Rotterdammers die van overal kunnen komen.

Onze nieuwe jas zit als gegoten

We slaagden erin om tegenstellingen met elkaar te verenigen, op een manier die bij ons past. Daar zijn we best trots op. En we hebben er veel van geleerd.

De plek waar je leeft, werkt en woont heeft aandacht nodig. Het is belangrijk om je behoeften in kaart te brengen. En om hierover met elkaar in gesprek te gaan. Op die manier zorg je goed voor jezelf en voor je organisatie.

Heb je daar een architect voor nodig?
Die vraag kun je alleen zelf beantwoorden.

Maar gun jezelf die ruimte.
Wij staan voor je klaar.